Hakkımda

Fotoğrafım
talihsiz açıklamalarım var cınım..

13 Nisan 2013 Cumartesi

takıntılar en büyük düşmanımız.*

murat menteş ilk elime geçtiği zamanlarda AKP, rüzgarı arkasına almış günbür günbür geliyodu ve  muhafazakarlık yeni yeni adeta bi "trend" haline dönüşüyodu.. vay efendim artık para bu mollalarda diyen mi ararsın, ayy artık cipler türbanlılarda azizimler mi dersin bla bla bla.. ortaya karışık bir muhafaza'kar sosyete çıktı.

onur ünlü'sü, menteş'i çok aynı olmasa da alper canıgüz'ü falan çete gibi heryerdeydi..
 tüm bu etiketlerden baamsız olarak, bu insanların her yaptığını sevdim ben çünkü absürddü bi kere , o ağır ağdalı edebi kitaplar gibi diildi..
ama "aforizma"nın da, absürdlüğün de fazlası sıkıyor hafiften .. tıpkı artık leyla ile mecnun'u izlememek gibi .. bilemiyorum belki de çabuk tüketiyorumdur.

dün sevdiceğin maslaktan ataşehere gelmesini cuma akşamı-kahve-kitap eşliğinde beklerken  -ruhi mücerret ..geçti elime ... daha doğrusu kendimi almaktan alıkoyamadım.

menteş'in son dönem  röpörtajlarındaki halleri falan biraz sinirime gitse de( ne abi o ööle arabistana ayak basmış pop star maykıl ceksın tripleri ..)  kitap gene güldürüyor hatta  yer yer kahkaha attırıyor..ve über akıcı.. yarısına geldim bile (*ikik cuma trafiğinin de katkısını es geçmeyek)

 kitabın kahramanı 100 yaşındaki dede çok acımasız ve net  .. o tükürük ve limon kolonyası kokan, yakası 4 mevsim hırkalı yaşlılar gibi diil .. bi süre sonra kendinizi çok küçük hissediyosunuz yane adam 100 yaşında bi noktada, haliyle senden benden 100 kat daha tecrübeli ..ama empati kurabiliyosunuz sanki bu kitabı gerçekten ööle bi ehtiyar yazmış gibi geliyor sanırım bu da menteş'in asıl başarısı.

(gene de lütfen o son çektirdiği  sokak fotoğraflarındaki gibi pozlar vermesin.. yani aslında poz da vermesin. sakal da bırakmasın, o salak heri poter gözlüklerinden de takmasın, nefes de almasın, *ıçmasın falan filan .. diil tabiki )

yazıdan baamsız not: 300 yıldır sanırım bi kitabın beni antony burgess'ın "piyanoçanlar" 'ı ya da emile ajar'ın "onca yoksulluk varken" i kadar etkilemesini bekliyorum ya da calvino'nun "varolmayan şovalye" si .. ama olmuyor, olamıyor.

baamsız notun notu: "onca yoksulluk varken"'i her zaman tek geçerim.. o benim biriciğim.

* başlığın yazıyla hiç alakası yok, onu yazacakken benden tıpkı bir emines beder çıkmayacağı gibi bir mümün sekman'ın da çıkmayacağı gerçeğiyle yüzleşip bunu yazdım. yane başlığa takılıp geldiysen şu noktaya kadar sori. zaten beni bi bey bi de Zet okuyo neyse ki .. haa iyi oldu o zaman taam ..

ZET burdaysan ışık yak ..:*

bitiremiyorum lan.
taam.
gittim.

bey, sırf burayı azimle okuduğun için bile tapılacak adamsın ha :*

4 yorum:

  1. biliyo musun mutfakta lanba yakmıyorum artık buzdolabını açıp, onun ışığını kullanıyorum, odada da cep telefonlarımızın fenerinden faydalanıyoruz dermişim :P
    :*

    YanıtlaSil
  2. Şu nalet sınavım grçsin DM'le gelip aydınlatıcam evinizi ;)

    YanıtlaSil
  3. EVET EVET EVEEEEEEETTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT GELİN. :D
    DM nası büyümüştür yeaaa :*

    YanıtlaSil